Deneyap, Deneyap Kart, Bilim Türkiye ve Keşif Kampüsü TEKNOFEST İstanbul’da!

27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Deneyap, Deneyap Kart, Bilim Türkiye ve Keşif Kampüsü de var!

Bilim Sokağı

Katılımcılar TEKNOFEST’TE M ve N blokları arasında yer alan Bilim Sokağı’nda T3 Vakfı tarafından yürütülen Bilim Türkiye, Keşif Kampüsü, Deneyap ve Deneyap Kart projeleri hakkında bilgi alabilecek, bu projeleri daha yakından tanıyabilecekleri eğitim atölyelerine katılarak zengin eğitim içeriklerinden faydalanabilecek ve Bilim Sokağı’nın orta bölümünde yer alan deney düzeneklerini inceleyebilecekler.

Bilim Sokağında Neler Var?

Deney Düzenekleri

Çocuklar Bilim Sokağı’nda yer alan çeşitli deney düzeneklerini inceleyerek bilimsel kavramları keşfetme imkânı bulacaklar. Bilim Tarihi: Bilim İnsanları Panosu’nda yer 12 bilim insanımızı tanıyıp, eserleri ve çalışmaları hakkında bilgi edilebilecekler. “Ne Olmak İstersin?” alanında hatıra fotoğrafı çektirebilecek, çeşitli oyunlar oynayabilecekler.

T3 Vakfı Çadırı ve Bilim Sokağı'nda Neler Yapıyoruz?

Deneyap

Tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirme amacıyla hayata geçirilmiş bir teknoloji atölyeleri projesi olan Deneyap, T3 Vakdı Stand alanında festival boyunca 3 atölye gerçekleşecektir. Bu atölyelerde; Pervaneli Uçak, Helikopter, Uçak Fırlatma Rampası, Örümcek Robot, Newton Sarkaci, Gece Lambası Etkinlikleri, EV3 masa erkinlikleri ile top oyunu ve balon patlatma etkinlikleri yapılacaktır.

15-20 kişilik öğrenci grupları ile 40 dakika sürecek atölyelerde günde ortalama 3000 öğrenciye ulaşılması planlanmaktadır.

Deneyap Kart

T3 Vakfı ve girişimcilerin ortak çalışması olan Deneyap Elektronik Geliştirme Seti, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti ile ilişkili konuların altyapısını aktarmak ve belirli yapay zekâ algoritmalarını çalıştırmak amacıyla geliştirilen Deneyap Kart T3 Vakfı Stand alanında, Deneyap Kart ana işlemcileri ve sensörleri ile algoritma kurma, kodlama ve proje üretim atölyeleri gerçekleşecektir.

Atölyelerde, günde ortalama 8-10 arası 30 dakikalık seanslar ile 400 öğrenciye uygulanması planlanmaktadır.

Bilim Türkiye

Bilim, teknoloji ve sanatı geniş kitlelere ulaştırarak bilim iletişimini sağlamayı ve bu alanlara olan ilgiyi artırmayı hedefleyen Bilim Türkiye, TEKNOFEST İstanbul kapsamında T3 Vakfı Standı, Bilim Sokağı, Sanal Gerçeklik Tüneli ve Planetaryum alanlarında 5 gün boyunca her yaş için uygun etkinlikler gerçekleştirecek.

T3 Vakfı Standı ve Bilim Sokağında bulunan 15 farklı bilim atölyesinde bilim, teknoloji, sanat alanlarına yönelik olarak 7 farklı temada, 80 farklı içerikle 6-9 ve 10-14 yaşa uygun atölye çalışmaları yapılacaktır.

Keşif Kampüsü

Bilim ve teknolojiyi harmanlayarak geleceğimizin yapı taşları olan çocuklarla buluşturmak amacıyla oluşturulan Keşif Kampüsü, TEKNOFEST İstanbul kapsamında Bilim Sokağı ve T3 Vakfı standında Gaziantep Keşif Kampüsü, Samsun Keşif Kampüsü ve Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü olarak 5 gün boyunca 6-14 yaş grubuna yönelik 15 farklı etkinlik gerçekleştirecek.

Teknoloji, sanat ve bilim temalarında yapılacak olan bu etkinlikler 6-9 ve 10-14 yaş grubu olarak 2 farklı yaş grubuna göre yapılacaktır.

TEKNOFEST İstanbul
27 Nisan – 1 Mayıs 2023 | Atatürk Havalimanı | 09:00 - 18:00